Facebook pejuang tokgajah46

Isnin, Ogos 31, 2009

Sejarah Masjid Babar di India

Di India, kaum Islam sanggup mati kerana memepertahan kan maruah agama Islam. Lebih 2000 nyawa terkorban demi untuk memepertahankan Masijd Babar di robohkan oleh kaum hindu.

Di Malaysia pula kaum Islam sanggup berbalah sesama Islam kerana mempertahankan sebuah kuil. Kuil yang hanya berasal dari seketul batu di letak kan di bawah sepohon kayu besar.

Ini berlaku se mata2 kerana politik. Masing2 mahu mendapat sokongan dari kaum kafir ini. Segala kehendak dan kemahuan mereka perlu di ikuti dan ditunaikan. Sudah nampak jelas bahawa kaum Islam sudah tunduk mengikut perintah kaum kafir.

Jika kaum Islam bersatu dalam kuasa politiknya, perkara sebegini tidak akan berlaku. Selagi kaum Islam tidak mahu bersatu, kaum kafir ini akan terus mempermainkan kaum Islam sehingga mereka dapat berkuasa memerintah sepenuhnya.

Jangan lupa sejarah 'Andalusia'.

Andalusia (bahasa Sepanyol: AndalucĂ­a) merupakan sebuah komuniti berautonomi (wilayah) Sepanyol. Ia merupakan komuniti berautonomi yang mempunyai penduduk yang paling banyak.

Andalusia terkenal kerana menjadi pusat kerajaan Islam Bani Umaiyyah pada abad ke-8. Bandar-bandar seperti Cordova dan Granada telah berkembang menjadi pusat ilmu serantau pada zaman itu. Namun, Andalusia telah dikuasai oleh kerajaan Kristian selepas abad ke-15 dalam peristiwa-peristiwa yang dikenali sebagai Reconquista.


Akhirnya melayu/Islam juga yang akan menerima bale kehancuran nya.