Facebook pejuang tokgajah46

Rabu, Mei 08, 2013

Sudah sampai mase PAS menginsafi diri..........


Setelah berlalu 13 PRU, PAS masih berade di takuk lame, "hidup segan mati pun tak mau". Pemimpin2 PAS harus sedar mengape umat islam masih lagi enggan menyokong parti islam yang di taje oleh PAS. Sebenar nye orang2 melayu/islam bukan nye membenci 'parti islam', tetapi care dan pendirian pemimpin2 parti itu lah yang menyebabkan melayu/islam menolak nye.

Orang2 melayu/islam pasti akan menolak PAS selagi PAS sanggup bersengkokol dengan DAP dan PKR. Orang2 melayu/islam sedar bahawe kaum cine sudah bersatu dalam DAP untuk menentang melayu/islam. Tapi malang nye PAS telah anggap bahawe penentangan ini ialah terhadap UMNO dan bukan nye terhadap melayu/islam.

Sebelum Tok teruskan, Tok mau tanye sikit pade PAS, siape kah sebenar nye yang menganggotai UMNO? Tidak kah mereke tu orang yang sebangse dan seagame dengan PAS? Ade kah orang2 UMNO mengadapi kiblat yang berlainan dengan PAS?

PRU13 telah membukti kan kekalahan melayu/islam, UMNO kehilangan 5 kerusi, PKR kehilangan 1 kerusi dan PAS kehilangan 2 kerusi. Yang menang ialah cine kafir DAP dengan bertambah 10 kerusi. Kemenangan cine kafi DAP ini telah di bantu oleh PAS dan PKR.

Walaupun ianye nampak kecil, tetapi ianye telah menjatuhkan maruah bangse melayu/islam. Jike kaum cine kafir DAP sudah sanggup bersatu, mengape pule kaum melayu/islam tidak boleh berbuat perkare yang same? Mengape harus melayu/islam berpecah belah?