Facebook pejuang tokgajah46

Isnin, Januari 05, 2009

Nabi dihina..apa PAS buat?

Isnin, 2009 Januari 05

Nabi dihina..apa PAS buat?

Artikel ini ditulis pada 31 Disember 2008..

PAS membuat demonstrasi semalam ketika mana negara mengalami tsunami akidah akibat perbuatan blogger tidak bermaruah menghina agama dan Nabi kita s.a.w.

PAS dilihat pasif ketika isu melibatkan agama bersifat nasional dan sangat bernafsu jika melibatkan isu isu antarabangsa.. Seperti di Palestin, Israel...

PAS juga menyalahkan UMNO bagi apa sahaja isu dan terbaru blog hina Nabi juga dikaitkan dengan konspirasi kerajaan.

PAS memang benar benar tidak komited terhadap apa yang ingin dilakukan termasuk sanggup membiarkan 20-30 tahun lagi isu Hudud sedangkan ia juga punca kekafiran UMNO seperti fatwa ulama PAS !!

Lihat blogger brokenthecode yang mengulasnya di sini

http://brokenthecode.blogspot.com/2008/12/nik-aziz-hukum-hudud-akan-dilaksanakan.html


Isu blog hina agama ini juga semakin menarik apabila ia sudah menjadi isu politik. Begitu cepat orang sudah mula dipasang dengan persepsi Kerajaan BN mereka reka isu ini demi kepentingan mereka...

Tengok bagaimana mereka mengatakan isu blog hina agama ini satu konspirasi kerajaan bawah ini !!

http://malaydilemma.com/politik-semasa/blog-hina-nabi-muhammad-satu-konspirasi/


Dan turut disiarkan di sini :

http://www.sabahdaily.com/2008/12/blog-hina-nabi-muhammad-satu-konspirasi/


Sedangkan jelas siasatan Polis mendapati ia dibina dari luar negara lihat sini "

http://www.utusan.com.my/utusan/

Dipercayi Malaydilemma adalah laman Pro Pembangkang khasnya PAS kerana mendapat tempat di
Tranung Kite Online seperti mana gambar yang saya print di sini :Ia juga berdasarkan artikel yang jelas memutar belitkan kata kata Pak Lah
yang anda boleh baca dan lihat sendiri di sini :

http://malaydilemma.com/isu-semasa/hudud-itu-sudah-lapuk/PAS diam dan akan terus diam... Memilih waktu untuk berkata kata dan tidak mengira kepentingan agama dalam menentukan tutur katanya..

Lihat Komen menarik dari Tamin Sari di blog Empayar Malaya yang menarik hati saya.
Salam...

Pas sekarang sudah terkena penyakit " Virus Keliru ". Keliru dengan ungkapan dan fakwa sendiri. Semasa Pakatan Rakyat dilancarkan ( tidak boleh disebut ditubuhkan kerana belum didaftarkan ), Husam Musa mengatakan yang tiada agenda Negara Islam dalam Pakatan Rakyat. Islam hanyalah idealisma Pas. Bila tiada agenda Negara Islam dalam PR, masih mahu menlaksanakan HUKUM HUDUD jika berjaya memerintah.

Samada sedar atau tidak beliau bercakap semasa Pas adalah didalam Pakatan Rakyat. Maka terpaksalah melutut memohon kebenaran daripada " big brother " mereka DAP apabila terlepas cakap. Seolah-olah mereka lebih takut DAP dari Allah? Sekarang Husam Musa lesu tak berkata apa-apa dan masih keliru dengan diri sendiri. Sudahlah keliru ditambah pula dengan kenyataan " ulama2 Pas " berkenaan HUDUD dan ini membuatkan bukan Husam sahaja keliru malah barangkali sebilangan besar penyokong Pas juga keliru. Sebab itu mereka sudah tidak hiraukan lagi isu blog menghina rasulullah s.a.w.

Mungkin juga mereka sedang sibuk mencari calon yang sesuai untuk bertanding di K.Terengganu sehingga tidak menghiraukan musuh-musuh Islam yang sebenarnya. Mungkin bagi Pas perkara yang remeh temeh seperti ini tidak perlu diambil kira kerana yang penting adalah untuk menang di PRK k.Terengganu. Musuh-musuh Islam bersedia disekeliling, tetapi mereka leka berpolitik. Inilah yang dikatakan menyalahgunakan ugama untuk kepentingan politik.


Yang penting adalah untuk mendapatkan kuasa.
Yang dikejar dikuatiri tidak tercapai, yang di kendong pula berciciran..Kekeliruan Pas bertambah parah apabila Nik Aziz dan Ustaz Hadi memberikan pendapat mereka masing-masing disebabkan desakan dari DAP.

Tok Guru Nik Aziz kata : HUDUD ini benda besar dan mengambil masa yang lama untuk dilaksanakan.

Ustaz Abdul Hadi pula pernah berkata : Undang-undang Hudud itu sebahagian kecil dari undang-undang Jenayah Islam yang sangat luas. Seperti apa yang telah dikatakan oleh Ustaz Abdul Hadi, “ Hukum Hudud itu adalah satu aspek daripada 0.0001 daripada hukum Islam”.

Yang mana satu betul ? hanya mereka berdua sahaja yang lebih mengetahui... ? Pas keliru...kesucian ugama diabaikan?? Perebutan Kuasa diutamakan?? dan akhir sekali menyalahkan kerajaan jika HUDUD mereka tidak terlaksana??

wallahuallam...

Salam perjuangan..

dipetik dari:prkkualaterengganu2008.blogspot.com/