Facebook pejuang tokgajah46

Isnin, Mac 18, 2013

Siape kate UMNO hilang sokongan kaum bukan melayu ?


Tok yakin sangat UMNO akan tetap kekalkan kuase nye pade PRU 13 akan datang ni. Tidak siape boleh nafikan bahawe UMNO masih kuat dan teguh. Kekuatan UMNO tidak boleh ditandingi oleh mana2 parti lain kerane ianye di dokong oleh hampir 90% penduduk tanah air yang beragama Islam.

Kenyataan2 yang kunun nye UMNO sudah di pinggirkan oleh kaum bukan meleyu itu adalah palsu dan dongengan dari parti pembangkang sahaje. Bolehlah di kate kan cume tinggal kurang dari 10% sahaje kaum bukan melayu yang menyokong pembangkang semenjak lepas PRU12.

Kaum2 bukan melayu ni sudah sedar tentang kesilapan mereke menyokong Pakatan Rakyat pade PRU 12 yang lepas, kini mereke telah kembali semule menyokong kerajaan Baeisan Nasional. Dengan kembali nye sokongan kaum bukan melayu ni jangan haraf PR boleh menawan Puterajaya.

Pade pendapat Tok, negeri Selangor, Kelantan, P Pinang dan Kedah pasti dapat di tawan dengan mudah pade PRU13 akan datang ini. Dalil nye rakyat telah menyedari tidak ade perubahan langsung dalam2 negeri2 yang dikuasai oleh PR, malahan ianye sudah jadi buruk jika di bandingkan pade mase pemerintahan BN dulu.