Facebook pejuang tokgajah46

Rabu, November 27, 2013

Semangat DS Anwar Ibrahim semakin terhakis.....?

11 Ketua Cabang PKR Isytihar Keluar Parti Radhi Razak
KUALA LUMPUR  - Seramai sebelas Ketua Cabang Parti Keadilan Rakyat (PKR) hari ini mengisytihar  keluar parti dan menyokong Barisan Nasional (BN).

Keputusan yang turut melibatkan dua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sabah itu dilakukan setelah hilang kepercayaan terhadap parti pimpinan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

11 Cabang PKR tersebut adalah Kota Belut, Kudat, Kota Merudu, Sepanggar, Pensiangan, Beluran, Kinabatangan, Batu Sapi,Silam, Kalabakan dan Semporna.

Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan perkara tersebut pada sidang media yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini sebentar tadi.

Berikut merupakan 11 Ketua Cabang PKR yang bertindak keluar parti :-

1) Angki Addek (Kota Marudu)
2) Anthony Mandiau
3) Juhani Abd Halim
4) Mohd Jun (Kelabakan)
5) Mustapha Tambuyung (Kinabatangan)
6) Lokuan Ureh (Semporna)
7) Timoty Lim (Sepangar)
8) Apandy Sipin (Persiangan)
9) Soloh Yuna (Kota belud)
10) Jelani Hamdan
11) Jeremmy Malajad (Kedamaian)

Tok memang nye tidak pelek jike 11 ketue cabang PKR dah patah. Kite semuenye dah tahu bahawe semue ranting2, cabang2 dan pohon PKR tu dah reput di makan anai2.

Sebenonye boleh dikatekan hampir di seluruh Malaysia, ranting2 dan cabang2 PKR ni sudah tinggal name nye aje. Sebagai contoh yang jelas dan nyate di kawasan Tok ni PKR sudah tinggal name nye aje - memang dah lame mati. Kalu tak caye datang lah ke kawasan DUN Sungai Manik, cube cari satu cabang PKR yang masih ujud dan berfungsi.

Kalu di Sabah sane tu kite dengo 11 ketue cabang PKR keluar parti tapi di semenanjung Malaysia ni mungkin hampir semue nye dah di 'terkeluarkan' dengan secare tidak resmi. TAPI mungkin ade juge cabang2 atau rinting2 nye yang masih hidup tinggal nyawe2 ikan saje. Itu pun mungkin di kawasan2 DUN atau Parlimen yang mereke menangi sahaje.