Facebook pejuang tokgajah46

Khamis, Disember 22, 2011

Berjuang untuk lepaskan sumpah "bai'ah" ..................

Dato Hasan Ali sedar bahawa perjuangan PAS sudah tersasar jauh, DAP dan PKR bukan rakan kongsi PAS yang sesuai. DAP dan PKR lebih banyak mendatangkan keburuk kan terhadap PAS. PAS sudah tercemar kerana kehadiran DAP dan PKR.

DAP tidak pernah menyetujui perjuangan PAS untuk menegak kan negara Islam dan menjalankan pemerintahan mengikut undang2 Islam sepenuhnya. Apa yang di suarakan oleh pemimpin DAP hanya penentangan se mata2 terhadap perjuangan Islam PAS.

Akhirnya, Tuan Guru Nik Aziz dan rakan2 nya terpaksa tunduk dan akur kepada kehendak DAP dan gugurkan perjuangan Negara Islam nya. Kini ia digantikan dengan Negara Kebajikan pula. Dato Hasan Ali dan pemimpin2 atasan lain termasuk Tuan Guru juga sedar bahawa penyokong2 PAS kecewa dan tidak puas hati terhadap perjuangan PAS.

Tindakan Dato Hasan Ali 'bersuara' melawan arus ini se mata2 untuk memberi kesedaran kepada pemimpin PAS. Malang nya Dato Hasan Ali telah 'dipalu' ber tubi2 oleh pemimpin PAS. Dato Hasan Ali sebenarnya sudah bosan dengan pemimpin2 PAS yang sukar menerima teguran dan tunjuk ajar.

Jika tidak kerana 'sumpah bai'ah' pasti sudah lama beliau keluar tinggalkan PAS. Kini beliau hanya tunggu masa untuk di pecat. Persoalan nya, sanggup kah PAS memecat Dato Hasan Ali? Jawapan nya mudah saja : TIDAK. Dato Hasan Ali akan terus berada dalam PAS dengan keadaan yang sentiasa di tekan dan di hentam.