Facebook pejuang tokgajah46

Rabu, Oktober 22, 2014

Atuk cume nak cakap aje.......


Screen shot yang kat atas ni atuk terjumpe dari salah satu laman FB sahabat2 atuk. Pade mulenye atuk agak terkejut apebile ade melayu yang nyokong kempen belai anjing tu.

Setelah atuk amati dengan teliti, rupe2 nye melayu tu sekan2 name seorang pemimpin atau ahli politik yang agak terkenal jugu, maklum le die ni pemimpin parti, ibu bape nye juge pemimpin parti yang agak hebat juge.

Sebenar nye atuk pun tak dapat nak nentukan same ade kempen belai anjing bagi kaum melayu ni sesuai atau pun tidak di Malaysia yang dah termaktup sebagai Negare Islam.

Bagi atuk kalau nak kempen bab anjing ni cukup le dengan sekadar mengesehani dan menyayangi anjing tu sebagai makhluk ciptaan Allah sahaje dan bukan nye sampai memeluk cium anjing tu.