Facebook pejuang tokgajah46

Jumaat, Mei 31, 2013

Pemimpin PAS tidak mahu mengaku kesalahan dan kelemahan mereke................


 31 Mei 2013

 21 Rejab 1434 H. [MOD] -
 
Mohamad Sabu beri 8 punca kekalahan PAS


 

KUALA LUMPUR:Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu memberikan lapan sebab yang biasanya menjadi punca kekalahan PAS dalam setiap kali pilihan raya.
Sebab-sebab itu adalah:

1. Media yang tidak adil.

2. Pemerintah (BN) gunakan jentera kerajaan dalam kempen sebelum dan semasa pilihan raya.

3. Parti pemerintah (BN) menggunakan wang terlalu banyak dalam sogokan kepada pengundi.

4. Politik ugutan, projek dan pembangunan terhadap rakyat yang disyaki enggan mengundi kepada parti pemerintah.

5. Daftar pemilih yang tidak bersih dan dimanipulasikan daftar pemilih oleh BN.

6. Masa berkempen yang pendek, sebelum hari mengundi dan halangan berkempen sebelum pilihan raya terutama di kawasan Felda.

7. Polis didapati memihak dan ejen pula mengugut rakyat untuk kepentingan parti pemerintah (BN).

8. Undi pos yang amat diragukan kesahihannya.
Harakahdaily/-

Tok nak ulas sikit tentang pendapat Timbalan Presiden PAS iaitu Tuan Hj Mohamad Sabu berkenaan kekalahan PAS dalam setiap kali pilihan raye.  Pade pendapat Tok, Md Sabu ni dah tersalah kire, dalam kirean Tok punce kekalahan PAS ni lebih dari lapan.

Lapan alasan yang di kemukekan oleh Md Sabu diatas tadi adelah alasan2 yang dangkal dan sudah lapuk yang di ulang2 setiapkali selepas PRU. Pemimpin2 PAS se olah2 mahu menyembunyikan kelemahan2 pucuk kepimpinan parti itu.

Sepatutnye Md Sabu tak payah le susah2 nak kire punce kekalah PAS ni, ape yang patut die ambil berat ialah tentang sokongan rakyat terutame nye kaum melayu/islam terhadap PAS. Adekah Md Sabu dah kaji mengape kaum melayu/islam masih lagi tidak ramai yang menyokong PAS?

Kegagalan PAS ini sebenar nye berpunce dari kegagalan pemimpin2 PAS dalam misi nye mempromosikan parti PAS sebagai parti yang benar2 memperjuangkan agame islam dan bangse melayu. Sejak kebelakangan ni perjuangan islam dan bangse melayu dalam PAS sudah jadi semakin samar.

Kaum melayu/islam tidak nampak perjuangan islam dalam PAS itu lebih hebat dari yang telah di perjuangankan oleh UMNO. Perjuangan islam dalam UMNO nampak lebih terserlah dan terbukti nyate, hanye pemimpin2 dan pencacai2 PAS sahaje yang masih lagi tidak mahu menerime kenyataan ini.

PRU13 yang baru lepas tadi telah membuktikan bahawe kaum melayu/islam sudah menolak PAS secare total. Kemenangan calon2 pemimpin PAS cume dengan bantuan kaum kafir sahaje. Tanpa bantuan dari kafir pasti lebih ramai lagi pemimpin2 PAS yang tewas pade PRU13 tadi. 

  .