Blog Anda Pasti Tersenarai Ke dalam Blog List Tok Gajah

Tok Gajah46 on Facebook

iklan

iklan

iklan

iklan

Ahad, Januari 20, 2013

Musuh Islam nombor satu ...............


SUNDAY, JANUARY 20, 2013

Karpal Singh Harus Memahami PASOleh Mohd Sayuti Omar


Dalam demokrasi yang membenarkan kebebasan bersuara hatta kepada mereka yang gagap, sengau ataupun telor semuanya boleh bersuara. Itulah demokrasi yang difahami dan dituntut. Walaupun suara yang disuara itu jelas bertentangan dengan nilai diri ataupun wujud konflit tetapi kerana atas nama kebebasan ia boleh dilakukan.

Atas dasar itu jugalah Pengerusi DAP Karpal Singh terus bersuara bagi memenuhi erti dan makna demokrasi tadi. Beliau tidak langsung cuba memahami atau pun menghormati hak-hak orang lain. Justeru beliau mahu memujuk Presiden Pas Abdul Hadi Awang supaya mengkaji semula keputusan majlis syura ulama mengenai kalimah Allah.............

Sekarang Tok nak buat sikit ulasan tentang posting kat atas ni. Tok memang dari dulu2 lagi dah tak suke tengok muke malaun ni. Bukan aje Tok mungkin semua umat Islam mesti mengutuk orang tua ni, sebab nye die ni anti Islam. Dia sanggup mati kalau PAS mahu melaksanakan hukum Hudud dan menjadikan Malaysia sebagai negara Islam.

Sekarang orang tua ni dah terkehel sebab PAS dah kona baring tentang sokongan nye terhadap penggunaan kalimah Allah oleh orang kristian dan bible dalam bahasa melayu. Tentang PAS yang dah buat kona baring tu Tok selut dan tabik 10 kali, terutame nye kepade majlis Syura Ulama PAS. 

Sekarang Tok nak tengok lehat sama ada PAS akan kona baring sekali lagi apebile si Karpal ni suruh Presiden PAS Haji Hadi Awang supaye mengkaji semule keputusan majlis Syura Ulama PAS. Kalau lah pempmpin PAS sanggup mengubah keputusan nye sekali lagi Tok anggap PAS memang dah jadi kerbau cocok idung DAP.

Inilah masa nye bagi PAS untuk membuktikan bahawa parti itu tidak dipengaruhi oleh mana2 pehak same ade DAP atau pun PKR.