Facebook pejuang tokgajah46

Rabu, Oktober 10, 2012

Kenape Melayu wajib pertahankan negeri Perak..........


Tok agak dah lame juge tak masuk blog. Masalah nye bukan nye ape cume tentang 'broadband' selame ni memang Tok pakai broadband - tibe2 hilang je pancaran nye di kawasan Tok. Broadband langsong mati tak leh pakai. Jadi Tok terpaksa pule mohon kat Telekom untuk pasang kan talian streemix.

Tok terpaksa tunggu lame sikit sebab di rumah Tok tak de talian telepon, make terpaksa kena pacak dua tiga batang tiang untuk sambung wire dari jalan raya ke rumah Tok. Alhamduliilah sekarang semua nye dah beres. Tok pun dah boleh berbelog semule.

Untuk permulaan, sekali lagi Tok nak berpesan kepade semua anak2 cucu2 Tok sekelian. PRU13 nampak nye dah hampir sangat nak tibe. Make kite semua mestilah bersedia untuk mempertahan kan negeri Perak dari di cerobohi oleh musuh2 kite iaitu tidak lain tidak bukan dari Pakatan Rakyat.

Sayogia di ingatkan tentang ape yang pernah berlaku pade atau selepas PRU12 yang lalu. Kita telah 'di jajah' oleh Pakatan Rakyat yang di dalangi oleh DAP. Pada mase tu boleh lah di katakan melayu sudah hilang kuasa.

Sekarang cube kita tatapi carta pemerintahan di Perak semasa kita di jajah. Walau pun kite mempunyai Menteri Besar Melayu, tetapi malang nye hampir semua jawatan EXCO Negeri nye di kuasai oleh bukan melayu. Dari jumlah besar nye 10 orang cume terdapat 3 orang sahaja yang melayu, 1 dari PAS dan 2 dari PKR.

Tidak kah orang2 melayu terfikir bahawa negeri Perak sudah di kuasai sepenuh nye oleh orang kafir? Cube anda semua terfikir jika perkara ini berlaku di persekutuan iaitu dalam kerajaan pusat, ape akan jadi kepada kaum melayu. Perkare sedemikian tidak mustahil akan berlaku dalam pemerintahan negara. Sebab nye ianye sudah pun berlaku di negeri Perak.