Facebook pejuang tokgajah46

Jumaat, Jun 26, 2009

Kuasa Politik Melayu Semakin Terhakis

Agen penghapus kuasa politik Melayu

Kuasa politik melayu sudah terhakis, ianya hanya menunggu masa sahaja akan terhapus.

Sebenarnya DAP telah mendapat bantu nasihat dari mastermind nya di Singapura. Selama ini DAP hanya menunggu masa sahaja untuk mengambil alih kuasa politik di Malaysia.

Pergelutan kuasa politik diantara PAS dan UMNO ini sudah lama berlarutan. Kini tiba masanya DAP (kaum cina) menggunakan kesempatan ini untuk bertindak secara berani dan terbuka.

Mereka berani kerana pemimpin2 melayu dari UMNO dan PAS sudah jadi buta tuli kerana mabuk berkuasa. Pemimpin2 melayu terutamanya PAS sudah hilang pertimbangan hinggakan sanggup membantu kaum kafir ini menguasai politik melayu/Islam.

Sekarang cuma rakyat jelata yang sedar dan insaf sahaja yang boleh menyelamatkan kuasa politik melayu dari terhapus sama sekali seperti di Singapura.

Manik Urai adalah medan terbaik bagi orang2 melayu/Islam menetukan sokongan nya. Tolak pemimpin yang tamak dan gila kuasa sehingga sanggup bersengkokol dengan musuh Islam - DAP.

Rabu, Jun 24, 2009

Lee Kuan Yew, idola Nik Aziz

Ambo lebih sayang PAP dari UMNO: Nik Aziz

Orang melayu/Islam harus sedar PAS bukan lagi parti yang memperjuangkan Islam.

Perjuangan PAS hari ini se mata2 untuk berkuasa. Nik Aziz, Hadi Awang, Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang semuanya ber cita2 untuk ke Putera Jaya.

Perjuangan Islam dalam PAS sudah terkubur apabila PAS sanggup bersengkokol dengan DAP.

DAP serpihan dari PAP yang memerintah Singapura sekarang. Prinsif parti itu ialah menyamaratakan semua kaum dan bangsa.

Tetapi lihat sekarang, apa dah jadi kepada melayu Singapura, melayu Singapura sudah kehilangan kuasa politiknya secara total.

Selama ini Singapura(PAP) memerhatikan setiap perkembangan parti DAP di Malaysia. Pemimpin2 DAP di Malaysia sebenarnya ada perhubungan rapat dengan PAP. Apa bila DAP sudah mendapat sokongan PAS dan PKR, lantas Lee Kuan Yew datang memberi sanjungan kepada Pemimpin PAS dan PKR.

Kaum cina memang bijak berpolitik, pada mulanya mereka menyokong BN, tujuan untuk mengukuhkan kedudukan ekonomi mereka.

Setetelah ekonomi cina ini kukuh, maka mereka memulakan pula strategi untuk berkuasa pula.

Dalam BN, mereka sukar untuk berkuasa, kerana keadaan dalam BN tiada 'laluan' bagi mereka untuk menguasai BN.

Mereka keluar BN dan menyokong PAS dan PKR pula. Perjuangan PAS dan PKR memperjuangkan hak samarata bagi semua kuam. PAS sudah gugurkan perjuangan negara Islam nya.

Mereka telah mengunakan peluang untuk berkuasa dari perpecahan politik melayu - PAS vs UMNO.
Sebenarnya cina MCA, Gerakan yang menyokong BN dahulu sudah bersatu dalam DAP.

Perkara paling malang bagi orang melayu ialah sokongan PAS dan PKR terhadap DAP. Sebenarnya DAP@PAP telah berjaya memecahkan kuasa politik melayu di Malaysia.

Jika orang melayu masih tidak sedar dan terus menyokong PAS dan PKR, tidak mustahil kuasa politik melayu akan hancur.

Selasa, Jun 16, 2009

PAS Retak menunggu Belah

Keretakan dalam parti PAS semakin jelas selepas Muktamar PAS yang baru berakhir. PAS sudah terbahagi kepada dua kumpulan. Satu kumpulan menyokong Tuan Guru Hj. Hadi Awang dan satu kumpulan lagi menyokong Tuan Guru Hj. Nik Aziz.

Kumpulan yang menyokong Tuan Guru Hadi Awang terdiri dari penyokong yang sedar bahawa orang melayu/Islam mesti bersatu dalam politik. Melayu/Islam akan menjadi lemah jika tidak bersatu dalam politik. Sedangkan kaum kafir sudah bersatu dalam sebuah parti - DAP.

Kumpulan Tuan Guru Hj. Nik Aziz tidak mahu melayu/Islam bersatu dalam satu parti - sebaliknya lebih suka bersatu dengan parti kafir - DAP. Kunun nya untuk mengislamkan DAP. Sekarang perkara yang ditakuti oleh penyokong PAS ialah - DAP akan mengafirkan PAS pula.

- dulu pemimpin PAS ada berkata, UMNO kafir kerana berkongsi kuasa dengan MCA dan MIC.

Sekarang apa macam - PAS sudah bersengkokol dengan DAP.

Sebenarnya pemimpin2 PAS mengetahui bahawa perpecahan politik ini akan menghancurkan melayu/Islam. Kekuatan, perpaduan dan kehormatan melayu/Islam makin sehari semakin terhakis.

Sedangkan kaum kafir semakin bersatu dan bertambah kuat kedudukan nya. Hinggakan kaum kafir ini sudah berani mempertikai kan hak2 orang melayu/Islam.

Kaum kafir ini sentiasa menuntut hak2 persamaan dengan Bumiputera, sebelum berkuasa sudah menuntut, apabila berkuasa akan terus terlaksana. Jika kaum kafir ini sudah berkuasa bersama, tidak mustahil kaum melayu/Islam akhirnya akan terus terpinggir seperti melayu/Islam di Singapura.

Lee Kuan Yew telah datang ke Malaysia untuk meraikan kejayaan DAP kerana mendapat sokongan PAS dan PKR. Lim Kit Siang pernah menjadi setiausaha Lee Kuan Yew semasa Singapura belum berpisah dari Malaysia.

Lee Kuan Yew juga memberi penghormatan kepada semua pemimpin2 PAS dan PKR yang menyokong DAP.

Sebenarnya DSAI memang sudah lama ada hubungan rapat dengan pemimpin Singapura ini.

Orang melayu/Islam harus sedar 'permainan' DAP@PAP yang berpura2 menyokong PAS dan PKR untuk meraih sokongan hingga dapat berkuasa bersama memerintah negara. Perkara buruk akan menimpa orang melayu/Islam jika PAS berkongsi kuasa memerintah dengan DAP dan PKR.

Contoh dibawah ini dipetik dari laman
"http://lebai -mangkuk.blogspot.com"


Sebagai satu contoh:-

Jika sekiranya PR mampu menang 200 kerusi parlimen.
PAS - 80 kerusi
DAP - 70 kerusi
PKR - 50 kerusi, dalam PKR semestinya ada calun dari bukan melayu.

Jika PAS membuat usul untuk mengujud kan negara Islam nya dan mendapat tentangan dari DAP (DAP pasti menentang negara Islam). Undian akan dijalankan.
Soalan nya, mampukah PAS meraih undi majoriti?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PAS akan menjadi parti manoriti sahaja jika dapat memerintah, seperti apa yang pernah berlaku di negeri Perak.

Rabu, Jun 10, 2009

DAP@PAS@PKR

Kebijaksanaan cina berpolitik memberi kesan kebaikan dan keuntungan kepada mereka, sebalik nya telah memberi banyak keburukkan dan kerugian besar kepada kaum melayu/Islam.

Seperti kata2 Mat Sabu: "Setiap kali PRU diadakan, kaum cina bersatu, mereka menyokong satu parti sama ada MCA, Gerakan atau DAP."
Pada PRU12 yang lepas, mereka bersatu menyokong DAP. Mereka menjadi kuat jika berada dalam satu parti.

Malangnya, kaum melayu/Islam pula berpecah bila menghadap PRU, ada yang sokong PAS dan PKR. Paling malang lagi bila PAS dan PKR pula menyokong dan menambah kuatkan ladi kedudukan DAP.

Sekarang mereka sudah dapat berkuasa secara total di P Pinang. Walaupun PAS ada satu kerusi DUN, tetapi PAS tercampak seperti sampah hanyut. Kerana DAP sudah cukup kuat - bantuan PAS tidak diperlukan.

Di Negeri Perak, oleh kerana DAP tidak cukup kekuatan untuk memerintah secara total, maka PAS terpaksa mereka persetujui dilantik Menteri Besar. Sedangkan pada mula nya mereka berkeras tidak mahu PAS dilantik MB Perak. Baginda Sultan lah pada akhirnya memberi kata putus bahawa PAS mesti dilantik sebagai MB Perak.

DAP memang ada menyimpan niat buruk terhadap melayu/Islam. President nya sendiri telah berkata: "Langkah mayatnya dahulu kalau mana2 pehak mahu jadikan Malaysia Negara Islam". Adakah pemimpin2 PAS buta dan tuli?

Ini baru berkuasa memerintah sebuah dua negeri, kalau sampai memerintah negara, fikirkan apa akan jadi kepada kita?


Pada hakikatnya PAS tidak pernah mendapat sokongan padu oleh kaum melayu seperti sokongan melayu yang padu terhadap UMNO.

Pemimpin PAS sendiri mengetahui bahawa PAS cuma boleh laku di Kelantan sahaja. Senario di Kedah sama dengan yang pernah berlaku di Terengganu semasa Wan Mokhtar MB Terengganu. Oleh kerana rakyat Terengganu bosan dengan pimpinan Wan Mokhtar, maka mereka membuat undi protest jatuhkan nya. PAS menang , cuma untuk satu penggal sahaja. Hingga ke hari ini PAS gagal menawan kembali Terengganu dari UMNO.

Di negeri Kedah pula, kemenangan PAS se mata2 kerana pergolakan dalaman UMNO. UMNO mahu Tun AAB berundur. Sekarang Tun AAB sudah berundur - orang melayu Kedah akan kembali menyokong UMNO.

Di negeri2 lain, PAS memang tidak mendapat sokongan melayu. Kemenangan lima atau enam kerusi oleh PAS pada PRU12 yang lepas cuma dengan sokongan DAP sahaja. Di Sabah dan Sarawak, PAS langsung tidak diterima oleh semua kaum.

Pemimpin2 PAS bukan tolol, mereka bijak laksana belaka, mereka sudah sedia maklum tahu mengapa DAP sanggup membantu PAS. DAP memang ada agenda buruk yang tersembunyi. Akan tetapi pemimpin2 PAS sanggup mengkhianati agama dan bangsa kerana terlalu ingin berkuasa.

Orang2 melayu/Islam yang sedar akan niat buruk PAS ini harus menolak PAS. Membantu PAS sama juga membantu DAP.