Facebook pejuang tokgajah46

Sabtu, September 22, 2012

PAS kecundang ....................


Tok yakin PAS akan menerima kekalahan teruk pada PRU 13 nanti. Dari kacamata umat Islam, image PAS nampak semakin bertambah buruk setelah bergabung bersama DAP dan PKR dalam Pakatan Rakyat. Pemimpin2 PAS sedar hakikat bahawa mereka semakin hilang sokongan dari umat Islam.

Semakin hari semakin terserlah ketidak serasian nya PAS bersama DAP dan PKR di dalam Pakatan Rakyat. Bila DAP kata begini, PAS akan kata begitu, PKR pula tak akan kata apa2. Parti2 dalam Pakatan Rakyat ini tidak pernah sebulu dalam semua hal.

PAS jangan lupa harapan dan cita2 penyokong nya yang mahukan negara Islam. Mampu kah PAS memujuk dan melembutkan hati DAP sehingga mahu menyokong cita PAS untuk ujudkan negara Islam? Tok rasa ini satu perkara yang mustahil.

Tok kata perkara negara Islam PAS tidak akan terjadi kerana PKR tidak pernah bersuara untuk menyokong cita2 PAS itu. Perkara untuk mengujudkan negara Islam oleh PAS tidak pernah mendapat sokongan dari DAP dan PKR. Mampukah PAS mengujudkan negara Islam nya tanpa mendapat sokongan dari DAP dan PKR?

Perjuangan PAS sudah tersasar jauh dari perjuangan asal nya iaitu memperjuangkan Islam dan mengujudkan pemerintahan cara Islam. Penyokong2 PAS sedar hakikat ini, mereka sedar perjuangan PAS adalah satu perjuangan yang sia2. Hari ini perjuangan PAS hanya untuk mengisi perut anak bini dan keluarga pemimpin2 PAS sahaja.

PAS pasti akan kecundang pada PRU 13 akan datang ini..............