Facebook Atuk Banjar Masin

Sabtu, Februari 26, 2011

PAS punca perbalahan kaum melayu.

Benarkah PAS pentingkan Islam dan membela Islam dengan sepenuh hati? Apakah bukti2 bahawa PAS membela Islam? Apakah jasa2 PAS yang telah laku kan terhadap Islam?

Sepengetahuan tok, PAS gagal memerintah negeri yang telah di jajah nya secara Islam yang se benar2 nya. Perhati kan sahaja perkembangan Islam antara Kelantan dan Kedah yang di perintah oleh PAS, kan ke sama saja dengan negeri2 lain yang di perintah BN. Kan ke sama saja dengan lain2 negeri yang diperintah oleh BN.

Kelantan tidak sepatutnya di panggil 'serambi Mekah', buat malu aje. Sepatut nya tidak berlaku langsung kejadian jenayah seperti, ragut, samun, rompak dan rogol. Kadar penagih, pengedar dadah juga tidak berbeza dengan negeri2 lain.

Tentangan perjuangan 'negara Islam' yang di laung2 kan oleh pemimpin2 PAS cuma angan2 dan omong kosong sahaja. Sudah hampir lebih kurang pemimpin2 PAS hidup senang dan mewah dengan cuma melaung2 kan 'negara Islam'. Penyokong dan pencacai2 nya cuma 'menang sorak kampung tergadai'.

Dalam perhatian Tok, penyokong2 dan pencacai2 PAS ini hampir semua nya rendah IQ, menteliti OKA. Mereka masih tidak boleh mentafsirkan antara cina DAP, cina MCA dan cina Gerakan. Mereka tafsirkan bahawa cina DAP datang nya dari satu kumpulan dan cina MCA pula datang nya dari lain kumpulan cina pula dan seterus nya bagi cina Gerakan.

Bagai mana negeri P Pinang boleh jatuh ketangan DAP? Adakah kejatuhan ini di sebabkan kedatangan kumpulan cina DAP dari luar P Pinang?  Pemimpin2 PAS tahu dan faham dengan 'permainan politik' kaum cina.  Sebenar nya 'politik cina' kurang berkembang dibawah kawalan BN, kaum cina mahukan lebih berkuasa dalam politik setelah berjaya menguasai ekonomi negara.

Kemasukan cina ke dalam arena politik PAS sangat meragukan. Sama ada PAS sedar atau pun tidak bahawa parti itu sudah dijadikan batu loncatan kaum cina untuk meraih kuasa politik yang lebih kukuh dan mantap. Dengan memiliki kedudukan ekonomi yang kukuh dengan mudah pula kaum cina ini boleh menguasai politik negara pula.

Sedar lah bangsa ku sebelum terlambat. Sedar lah bahawa pemimpin2 PAS yang pentingkan kedudukan dan kejayaan mereka dalam politik yang sangat kotor ini akhir nya akan menjadi kan kaum melayu menjadi bangsa perlarian yang merempat di bumi nya sendiri.

Sekarang kaum cina sudah berjaya memecah belah kan kaum melayu dengan bantuan PAS dan PKR. Mari lah kita kembali bersatu seperti kaum cina yang telah bersatu dalam DAP. Tinggalkan PAS, jauhkan diri dari PKR, kembali bersatu dalam UMNO.

Menteliti seorang pencacai PAS

Di atas ini adalah petikan komen dari sebuah blog pro Pakatan Rakyat.

Pada pendapat anda, benarkah UMNO telah mengkhianati bangsa dan agama nya? Ada kah kedudukan kaum melayu dan agama Islam sudah terpinggir dibawah kerajaan BN? Buruk sangat kah kehidupan orang2 melayu di negara ini? Ataupun agama Islam sudah dilupakan dan tidak diamalkan lagi?

Blogger tersebut juga menyatakan lebih baik berkawan cina yang baik - maksudnya cina DAP. Mengapa sekarang baru iktiraf ada cina yang baik walhal pada satu ketika dahulu PAS anggap UMNO kafir kerana bersengkokol dengan MCA dan MIC. Mungkin bagi PAS bersengkokol dengan DAP sudah jadi  HALAL pada hari ini.

Memang cetek dan pendek akal betul si ibu kepada 3 mohd ini. Sebenar nya tidak ujud cina yang baik terhadap orang2 islam. Sama ada cina MCA atau DAP mahu pun Gerakan mereka semuanya sama sahaja - BUSUK HATI terhadap melayu terutamanya islam.

Ekonomi melayu terbantut kerana kekangan2 yang dijalan kan secara halus halusan oleh bangsa cina ini. Setelah mereka gagal menguasai politik di bawah pemerintahan BN kini mereka beraleh arah pula meraih sokongan dari PAS dan PKR. Mereka tahu bahawa PAS dan PKR sangat memerlukan sokongan untuk merebut kuasa, di sini lah kaum cina mengambil kesempatan.

Tujuan cina untuk memecah belah kan melayu telah berhasil dengan bantuan PAS dan PKR. Kini sudah nampak semakin jelas kelemahan kuasa politik melayu. Hasil nya kaum cina telah mendapat keuntungan besar dari kerajaan yang memerintah. PAS dan PKR dapat ape?

Sebenarnya PAS mahu pun PKR tidak pernah berbuat apa jasa terhadap bangsa dan agama walau sebesar ziarah pun. Apa yang mereka telah buat cuma memecah belah kan kaum melayu nya sendiri.

Khamis, Februari 24, 2011

Parti Pakatan Rakyat yang tidak pernah ujud.

Parti Pakatan Rakyat hanya gabungan tiga buah parti semasa menghadapi PRU atau PRK sahaja. Parti ini tidak pernah ujud sebagai sebuah parti gabungan yang rasmi. Idealogi dan manifesto nya juga sangat bertentangan antara satu sama lain. Pakatan antara PAS, PKR dan DAP ialah pakatan palsu menipu rakyat yang kurang bijak.

Perhatikan sahaja betapa buruk nya cara pemerintahan 'pakatan rakyat' dalam negeri2 yang mereka perintah. Kelantan dengan cara PAS kuno nya, P Pinang dengan cara DAP kuno nya, bagi negeri Kedah dan Selangor entah hape2 pula - dipenuhi dengan tipu helah dan kacau bilau. Tidak ada satu pun negeri yang mereka perintah ini benar2 memerintah sepakat bersama iaitu PAS, PKR dan DAP.

Paling buruk pemerintahan DAP di P Pinang, PAS yang telah banyak membantu nya menawan P Pinang dari Gerakan telah di lupakan. Walaupun PAS ada satu kerusi DUN, tetapi malang nya PAS telah diketepikan oleh DAP. Keujudan PAS tidak memberi apa2 makna kepada DAP. PAS ujud sebagai anjing kurap sahaja.

Sebaliknya DAP mahu ujudkan pula satu lagi EXCO yang bertanggung jawab menjaga hal ehwal bukan islam pula. Paling tepat kita sebut sahaja 'hal ehwal kafir'. Kemana PAS P Pinang mahu letak muka? Elok saja sumbat kan muka pemimpin2 PAS P Pinang kedalam lubang najis tandas sahaja. Sungguh hina dan memalukan PAS P Pinang.

Mungkin bagi Tuan Guru PAS ini adalah pengorbanan perjuangan islam.

Ahad, Februari 20, 2011

Tuan Guru Hj Nik Aziz menangis lagi di Merlimau dan Kerdau.

Masa nya sudah tiba, PAS sudah di nyah kan dari ingatan dan fikiran melayu yang sedar dan insaf. Orang melayu mula tersedar dan menolak PAS setelah PAS enggan berkerjasama dengan UMNO demi perpaduan melayu dan khas nya umat Islam.

Kemarahan umat Islam semakin bertambah setelah PAS lebih relah ber sama DAP dan PKR. Umat Islam memang tidak pernah mahu menyokong DAP, kerana DAP itu ialah sebuah parti cina komunis yang sangat tebal anti Islam nya.

Selepas PRU12, PAS semakin angkuh dan bertambah sombong nya kerana mendapat sokongan dari DAP. PAS sedar atau pun tidak sedar bahawa sokongan nya itu tidak ikhlas. Ada juga kemungkinan bahawa PAS juga tidak ikhlas menyokong DAP. Sama2 mahu cari untung - lain2 hal jangan peduli.

Hari ini PAS sudah menerima padah buruk tewas di Manik Urai dalam kubu kuat nya sendiri, sekali lagi tewas di Galas pun dalam kubu kuatnya juga. Dan baru2 ini tersungkur pula di Tenang. Apa lagi bukti yang PAS mahu? PAS sudah di nyah kan oleh kaum melayu/Islam.

Kini PAS masih berdegil dan angkuh dengan sokongan DAP dan PKR, terlalu yakin dengan sokongan DAP. Ini kita akan balas pula dengan 'kemaluan' besar di Merliau dan Kerdau. Yang pasti Tuan Guru kita akan menangis sekali lagi. Ini mungkin tangisan nya yang terakhir...........................

Khamis, Februari 10, 2011

PAS bukan parti yang memperjuangkan Islam

Setelah ujud hampir lebih kurang 50 tahun, PAS tidak pernah memberi atau menyumbang sesuatu perkara yang membangunkan atau memajukan masyarakat melayu khasnya yang beragama Islam. Tidak ada apa2 jasa yang pernah PAS sumbangkan terhadap bangsa, agama dan negara. PAS memang tidak pernah berjasa kepada agama dan bangsa nya.

Sebalik nya ke ujudan PAS cuma memecah belahkan kaum melayu dengan cara menghasut, memfitnah dan mengugut orang2 melayu. PAS sanggup mempermainkan Islam untuk mendapat sokongan. Berbagai fatwa songsang telah mereka cipta untuk menakut2 kan kaum Islam. Salah satunya ialah di satu ketika dahulu PAS telah mengafirkan UMNO kerana bersekutu dengan kafir iaitu MCA dan MIC.

Allah maha berkuasa terhadap hamba2 nya, hari ini PAS telah mengafirkan diri nya sendiri kerana bersengkokol dengan DAP yang anti Islam. Jenis manusia apakah pemimpin2 PAS ini? Lidah bercabang.

PAS harus di tolak dan di tinggalkan mati dengan sendirinya, jika ianya masih ujud melayu tidak akan boleh bersatu. Jika melayu terus berpecah belah akhirnya kita akan kehilangan kuasa politik dan seterusnya hilang kuasa memerintah juga.

Rabu, Februari 09, 2011

PAS parti Setan


Sekali lagi PAS membazir wang di Merlimau. PAS tahu bahawa parti itu 100% akan kalah teruk, malang nya kerana perasaan dan sifat pemimpin2 nya yang busuk hati, dengki khianat mereka sanggup membuang masa, tenaga dan wang ringgit.

Ini cuma satu Pilihan Raya Kecil sahaja, jika di takdirkan Allah PAS menang pun ianya tidak akan memberi sebarang perubahan terhadap PAS di Melaka. Sebaliknya penduduk merlimau yang akan menerima kerugian besar. PAS tidak boleh memberi apa2 pembangunan kepada rakyat di Merlimau.

Di negeri2 yang mereka perintah pun pemimpin2 PAS ini tidak mampu menolong rakyatnya. Ini terbukti apabila PAS tewas di PRK DUN Galas, Kelantan. Sebenarnya rakyat negeri Kelantan sendiri pun sudah muak dan benci terhadap PAS.

Adalah lebih baik jika masa, tenaga dan wang ringgit itu di gunakan untuk membantu rakyat. Pemimpin2 PAS cuma pentingkan kedudukkan mereka sahaja sedangkan rakyat yang bernaung di bawahnya hidup menderita. Sepatutnya pemimpin2 PAS ini akan lebih menumpukan masanya untuk membela nasib rakyat.

PAS sudah jadi parti Setan - bersengkokol dengan DAP yang anti Islam, suka membazir dan tidak pernah menepati janji2 nya.

Inilah masanya, hapuskan PAS yang sombong dan bongkak.

Setelah menerima dua kekalahan ber turut2, pertama  didalam kubu kuatnya  N45 DUN Galas dan kalah teruk di N7 DUN Tenang PAS masih lagi berlagak sombong dan angkuh. Kini sekali lagi PAS akan dibelasah hingga mampus di N 27 Merlimau.

Pemimpin2 dan pencacai2 PAS harus sedar diri bahawa parti sundal itu sudah ditolak oleh kaum melayu. Hari ini PAS sudah di ibaratkan seperti 'anjing buruk' kepala oleh orang melayu. Cuma pemimpin dan pencacai2 nya sahaja hidung penyek pipi ter sorong2.

Di N27 DUN Merlimau PAS cuma boleh mengharafkan sokongan dari penyokong DAP dan PKR sahaja, itu pun ada berapa kerat sahaja. Kebanyakan kaum bukan melayu pun sudah menolak DAP dan PKR.

Kepada penduduk2 Merlimau pastikan PAS akan hilang wang pertaruhan nya.

Selasa, Februari 08, 2011

PRK N27 DUN Merlimau, Melaka.


PAS harus berundur dari bertanding di PRK N27 DUN Merlimau, Melaka. Saranan Tok Gajah ini harus di ambil perhatian berat oleh semua pemimpin2 dan pencacai2 PR. Ada banyak sebab mengapa PR harus berundur.

Pertama, DUN Merlimau kubu kuat BN di mana penduduk nya terdiri dari lebih 60% melayu/Islam. PAS harus mengerti bahawa kaum melayu/Islam sudah menolak PAS secara total. Ini telah terbukti dalam PRK DUN Tenang dimana PAS kalah teruk walaupun berbagai muslihat yang di gunakan untuk menawan hati pengundi2 melayu/Islam.

Kedua, Merlimau ada lah kawasan yang sedang membangun pesat dengan berbagai2 pembangunan. Pendek kata, tidak ada apa2 langsung isu2 yang boleh dibangkitkan oleh PAS untuk mem buruk2 kan kerajaan BN.

Ketiga, BN banyak kehilangan majoriti nya pada PRU12 kerana isu2 dalaman parti, kini isu2 itu semua nya sudah selesai. PAS jangan haraf boleh mendapat sokongan 'durian runtuh' seperti dalam PRU12 yang lepas.

Keempat, BN sudah mantap di bawah pimpinan Dato Seri Najib Tun Razak, kejujuran dan kebijaksanaan nya sudah mengambalikan sokongan dari pengundi2 kaum cina dan india.

Kelima, PKR sedang dilanda berbagai krisis dalaman berhubung pucuk pimpinan parti hinggakan ramai pemimpin2 PKR sudah hilang kepercayaan terhadap parti nya sendiri dan bertindak keluar parti PR.

PAS  lebih baik berundur secara terhormat dari bertanding melawan BN, tidak perlu PAS membazir wang ringgir, masa dan tenaga. PAS sendiri memang sedia maklum tahu bahawa parti itu langsung tiada harapan untuk menang. Silap2 gaya calun PAS akan hilang wang pertaruhan nya.

Khamis, Februari 03, 2011

Blog From Perak With Love menghasut...........

Rakyat Malaysia Patut Bangkit Seperti Rakyat Mesir, Humbankan Regim Umno/BN - AMERIKA DAN BARAT GUSAR KEBANGKITAN RAKYAT DI MESIR Lajnah Antarabangsa Dewan Pemuda PAS Pusat (LA DPPP) menyokong kebangkit rakyat Negara Mesir ketika in...
3 hours ago 
 
Diatas ini petikan tajuk posting dari 'From Perak With Love'.

Pehak yang berkuasa dan berkenaan harus teliti, siasat dan ambil tindakan yang sewajarnya terhadap mana2 laman blog yang menyebarkan posting berbaur menghasut untuk mengganggu ketenteraman negara.

Tindakan segera harus di lakukan sebelum kudis menjadi tokak.

Selasa, Februari 01, 2011

Pakatan Rakyat yang tidak pernah sepakat

Walaupun Pakatan Rakyat berjaya menguasai 5 buah negeri pada PRU12 yang lepas, cara2 mereka mentadbir negeri2 yang di kuasainya sangat ber beza2. Di Kelantan, PAS memerintah dengan cara PAS nya. Parti2 sekutunya seperti DAP dan PKR langsung tidak ujud.

Di Kedah, PAS lebih nampak sedikit berkuasa tetapi masih lagi tunduk kepada DAP dan PKR. Mereka juga tidak ada menampak kan kesepakatan dalam hal memerintah negeri. Oleh kerana tidak ujud kesepakatan ini telah menyebabkan negeri Kedah terumbang ambing tidak tentu arah.

Di Selangor pula lain halnya, walaupun MB nya dilantik dari calun PKR, tetapi pentadbiran nya di bayangi oleh DAP. PAS cuma ujud seperti lemukut di tepi gantang sahaja, PAS tidak pernah bersuara ataupun suara PAS sudah dibisukan oleh DAP.

Paling malang di P Pinang, walaupun PAS ada seorang ADUN, ianya di ketepikan oleh DAP. PAS telah bertungkus lumus membantu DAP dan PKR semasa PRU12. Malang nya PAS dianjing kurap kan oleh DAP selepas parti itu berkuasa. Mengapa pemimpin2 PAS rela ADUN tunggal nya di anjing kurap kan oleh DAP?

Negeri Perak bernasib telah di selamat kan Allah dari bale bencana kepimpinan PAS yang bersengkokol dengan DAP. Pemerintahan PAS ala DAP di Perak runtuh apabila 3 orang ahli sekutu nya keluar parti. Rakyat negeri Perak masih ingat sikap buruk DAP yang membolot 5 kerusi EXCO berbanding 1 bagi PAS dan 2 bagi PKR.

Jika begini lah cara Pakatan Rakyat memerintah negara, pasti negara akan musnah. Rakyat harus ingat bahawa tidak pernah ujud pakatan antara parti2 sekutu dalam Pakatan Rakyat. Ianya cuma ujud semasa menghadapi PRU atau PRK sahaja.