Facebook pejuang tokgajah46

Isnin, April 14, 2014

Sejauh mane keikhlasan kaum kafir terhadap PAS..........?

Sunday, 13 April 2014
Tugas PAS Terus Mencabar: DAP lobi 46 ahli Parlimen bukan Islam BN tentang hudud di Kelantan
OLEH HASBULLAH AWANG CHIK
April 14, 2014

Hasrat Ahli Parlimen Ketereh, Tan Sri Annuar Musa untuk melobi 87 ahli Parlimen beragama Islam bagi menyokong usul rang undang-undang persendirian hudud kerajaan negeri Kelantan bakal mendapat tentangan DAP.

Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng (gambar), berkata setakat ini 50 ahli Parlimen menyatakan tentangan terhadap hudud termasuk 38 ahli Parlimen DAP, MCA (7), Gerakan (1) dan MIC (4).

"Seramai 38 ahli Parlimen DAP secara terbuka menyatakan tidak akan mengundi usul persendirian yang dikemukakan PAS.

"Kami memerlukan sokongan 25 ahli Parlimen lagi melalui cara melobi ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) yang bukan beragama Islam bagi menyokong kami membantah rang undang-undang ini," katanya pada sidang media di Pusat Khidmat Parlimen Segambut, hari ini. 

 Diatas ni sebahagian dari petikan sebuah blog, tulisan oleh Hasbullah Awang Chik.

Tok dah banyak kali kate bahawe kaum kafir ni memang nye tidak suke Islam. Kite lihat aje di mane2 di dunie ni di mane kaum Islam minoriti pasti ianye di tindas oleh kaum kafir. Lihat aje sekarang bagai mane kaum Islam di bunuh ikut sesuke hati di negare Myanmar.

Perlaksanaan hukum Hudud yang sangat2 di idamkan oleh pemimpin2 dan pengikut2 PAS kini telah berhadapan dengan tentangan dari kaum kafir, tidak kira dari mana2 parti pun - semue nye bersatu menentang hukum Hudud.

Tok pun hairan juge kenape pemimpin2 dan hali2 PAS ni tersangat bute tuli. Mereke masih lagi berase yakin dan percaye bahawe sokongan kafir terhadap PAS itu ikhlas. Nak katekan mereke ni bodoh dan bebal pun boleh juge.

Ape lagi bukti yang PAS cari untuk meyakin kan bahawe sokongan kafir terhadap PAS itu TIDAK ikhlas? DAP yang PAS anggap sebagai rakan karif dan setie itu pun sudah dengan terus terang menolak hukum Hudud. Tidak cukup dengan itu DAP juga sedang berusahe melobi rakan2 kafir nye dalam Barisan Nasional untuk menentang hukum Hudud.