Facebook pejuang tokgajah46

Selasa, Ogos 27, 2013

Apebile cine sudah bersatu dalam DAP .....................

Kini Tok peratikan bahawe orang melayu/islam sedang sebok memikirkan tentang hal2 yang sedang berlaku di Mesir, Syria dan Palestin. Siang malam di sane sini orang2 melayu/islam berbicare tentang musibah yang sedang menimpe umat islam di sane. Hinggekan mengadekan demo membantah kekejaman yang berlaku terhadap umat islam. Pehak alim ulamak juge turut mengade kan solat di masjid2 mohon rahmat kedamaian bagi umat islam di sane tu.

Sebenar nye umat islam di Malaysia ni juge sedang berade duduk di atas 'time-bom' yang pasti akan meletup pade bile2 mase jue. Orang melayu tahu bahawe kebobrokan yang sedang berlaku di negare Arab tu di sebab kan umat islam yang berpecah belah dan tidak mahu bersatu padu.

Orang melayu harus sedar bahawe keadaan di negare Arab dan di Malaysia sangat berbeze dalam berhadapan dengan 'musuh'. Di negare Arab mereke hanye bertempur sesame islam, sedangkan di Malaysia umat islam nye terbahagi due juge - pro-kerajaan dan anti-kerajaan. Malanye nye bagi umat islam di Malaysia ni, diantare pro-kerajaan dan anti-kerajaan  ade 'musuh' islam yang sedang tersembunyi.

Musuh islam ini nampak nye lebih bijak dari umat islam, mereke sudah pun bersatu di bawah satu panji2 iaitu DAP. Sedangkan umat islam sedang ber musuh2n han antare satu same lain dengan secare lisan. Walaupun 'permusuhan' ini tidak berbentuk perkelahian dan pertumpahan darah, tetapi ianye telah pun mendatangkan kesan yang sangat buruk terhadap kaum melayu/islam.

Perpecahan kaum melayu/islam secare 'lisan' ini lah yang menyebab kan kuase politik melayu/islam sudah menjadi lemah. Dengan kelemahan ini lah yang telah menyebabkan kaum kafir sudah berani dan lantang bersuare mempertikaikan itu dan ini. Tidak cukup dengan itu mereke juge sedang menuntut beberape perkare yang tidak masuk dek akal seperti - pengune an kalimah Allah kedalam bible versi bahasa melayu.

Kaum melayu/islam bukan sahaje sedang di himpit oleh kristian, tetapi kite juge sedang di himpit oleh cine Dong Zhong dan kaum hindu Hindraf - ini lah yang Tok maksud kan sebagai 'time-bom' yang akan meletup pade bile2 mase sahaje.

Umat islam harus bersatu sekarang ni juge, jangan sampai tunggu 'time-bom' tu meletup baru hendak bersatu. Kemungkinan ketike itu ianye sudah terlambat - jangan tunggu hingge nasik menjadi hangus, kalau jadi bubur ianye masih juge boleh di makan.
inikah musuh sebenar umat Islam di Malaysia???