Blog Anda Pasti Tersenarai Ke dalam Blog List Tok Gajah

Khamis, April 04, 2013

Belum ape2 dah cabutttt!.................

Anwar isytihar akan bertanding di Perak

PETALING JAYA 3 APRIL: Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan pengisytiharan beliau untuk bertanding di luar kubu kuatnya di Permatang Pauh, dan Perak menjadi pilihannya pada pilihan raya kali ini.

 


“Saya isytiharkan hasrat saya untuk bertanding di Perak,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang media di Ibu Pejabat KEADILAN Petaling Jaya petang ini.

Bagaimanapun, menurut Anwar, beliau perlu kembali ke Permatang Pauh esok untuk menenangkan para pengundinya.

“Saya mahu melonjakkan semangat rakyat di sana.

“Niat saya untuk mengukuhkan kedudukan kita di Perak dan bukannya tidak menghormati sokongan setia rakan-rakan di Permatang Pauh,” katanya.



Ni Tok nak cerite sikit tentang si Anwar Ibrahim ni, setahu Tok si Anwar Berahim ni memang nye amat bijak orang nye, bijak bercakap aje. Die ni memang nye tersangat pintar berpidato, pendek kate di mane2 aje die berceramah memang ramai yang datang mendengo nye.

Die ni boleh di katekan setanding juge dengan si Mat Sabu tu, cakap nye aje yang be dego2 tapi habuk pun tak de, semue nye 'omong kosong' aje. Dalam bahase melayu mudah - temberang lapuk!

Dek kerane terlalu suke bertemberang ke sane sini, si Anwar Berahim ni tak sedo yang die tu dah mengabaikan tanggung jawab nye di Permatang Pauh. Die hanye tibe2 tersedo apebile PRU13 dah dekat sangat nak tibe - bahase mudah nye - 'dah terlambat' nasik dah hangus, kalau jadi bubo tak pe, masih boleh di lantak lagi, tapi ni dah hangus rentung.

Tok yakin sesangat kalu le si Anwar Berahim ni masih lagi mempertahankan P Pauh gerenti tumpo punye. Mati terbongkang le die di P Pauh.

Sebeno nye si Anwar Berahim ni bukan nye saje dah tak laku P Pauh, tetapi di mane2 aje kawasan majoriti kaum melayu/Islam pasti akan menolak die kedalam longkang. Make itulah sebab nye die mahu cabut lari ke kawasan yang selamat iaitu di kawasan majoriti kaum kafir.