Blog Anda Pasti Tersenarai Ke dalam Blog List Tok Gajah

Tok Gajah46 on Facebook

Ahad, Ogos 05, 2012

Sudah terang lagi mau suluh.............


Satu alam sudah dapat memahami pendirian DAP tentang negara Islam dan hukum Hudud yang di perjuangkan oleh PAS.  

Tok berani kate bahawa pemimpin2 PAS ni memang betul2 bangang se bangang2 manusia. Presiden DAP tu dah berterusterang menyatakan pendirian DAP menentang PAS menubuhkan negara Islam dan menjalankan hukum Hudud. Dengan se cara kebetulan semua sudah mengerti bahawa DAP DAP tu anti Islam.

Yang pelek nye otak pemimpin2 PAS yang dah beku ni asyik2 mengatakan itu semua pendapat peribadi Karpal Singh saje dan bukan nye dari DAP keseluruhan nye. Kite semua tahu bahawa Karpal Singh tu presiden DAP jadi ape2 yang terkeluar dari mulut nye dah pasti ianye menyuarakan pendapat DAP keseluruhan nye.

Tok tak segan nak kate bahawa penyokong2 PAS ni memang tongong bebeno. Ape makne nye mereka menyokong DAP yang dah terus terang anti Islam. Yang nampak paling tongong ialah Nik Aziz - mengapa Tok berani kate demikian? Sebab bye setiap kali Karpal suarakan DAP menentang negara Islam dan hukum Hudud, make dengan pantas Nik Aziz membalas - "Itu pendapat peribadi nye".

Sebeno nye bile DAP menyuarakan penentangan nye tentang negara Islam dan hukum Hudud kite dah faham bahawa DAP tu bukan saje anti Islam tetapi DAP juge sudah menghina Islam. Tok cabar pemimpin2 dan penyokong2 PAS ni, sampai bile kamu semua mahu di tongong kan oleh DAP?

Rabu, Ogos 01, 2012

Kan Tok dah kate..............


Itu le padah nye bile Pakatan Rakyat yang di kuasai oleh DAP memerintah. Ini baru negeri, kalo negare haru biru kite orang Islam di buat nye. Sekarang sape yang nak di salahkan? Padan moke kome, asyik2 puji si Lim Guan Eng tu. Kunun nye si cine DAP tu islamik sangat. Dah kena kat batang idung sendiri baru sedo langit tu tinggi ke rendah.

Tok dah banyak kali kate, si cine DAP tu memang ati nye busuk terhadap orang Islam. Deme  tu sedo dan tahu bulan ni bulan pose, bulan yang mulia bagi orang2 Islam. Tetibe aje deme diri kan iklan promosi minuman haram tu, cukup siap dengan benaan seperti tugu. "Tugu Arak" terbeso di Malaysia.

Sekarang Tok nak tanye sikit pade pemimpin2 PAS P Pinang, puweh ati kome dapat "Tugu Arak" dalam bulan pose ni? Sah kome semue yang sokong DAP tu dapat saham percume. Yang paling banyak dapat saham si Mat Sabu le, sebab die le yang banyak kempen untuk DAP menawan P Pinang.

Sebeno nye PAS di P Pinang tu macam tunggui kaye reput aje. Tak leh buat ape2 pun. Nak tubuhkan negara Islam kunun, ni baru P Pinang dah tesungko tesembam di kerja kan dek DAP. Tok yakin tak lame nanti tugu2 seperti ni akan ujud bak cendawan lepeh ujan di merate negeri yang di perintah Pakatan Rakyat.

Kalau tanya tuan Guru Nik Aziz bab perkara tugu arak ni tentu die akan jawab bahawa ianye berlaku di P Pinang make dia tak boleh masuk campur hal negeri lain. Kalu dah macam tu jawapan nye nanti bila perintah negare susah le jadi nye. PAS tak berani tego DAP, DAP pule boleh buat se suke hati nye aje. Jahanam kite di buat nye nanti.


Sokongan cina DAP terhadap PAS..........

Assalamualaikum, agak dah lame Tok tak update blog 'Tok Gajah46'. Buat mase ni Tok ade sikit lebih kerje di luar daerah. Kebetulan pule bertembung dengan bulan puase. Sekarang ni kerja2 Tok dah agak rede sikit. Jadi disini Tok cube ambil sesempatan untuk update blog Tok.



Di sebab kan bulan puase ni Tok cube kurang kan sikit berseloteh. Sebeno nye Tok dah banyak kali ingatkan anak cucu Tok tentang bahaye kaum penganut DAP ni. Boleh lah Tok katekan hampir semua penganut2 DAP berasal nye dari keturunan dari darah dagin komunis Tanah Melayu.

Datok nenek moyang mereka ni semua nye berasal dari komunis, make tidak heran lah merangai mereka ni semua nye macam perangai komunis. Nawaitu mereka ni tidak pernah putus2 untuk merampas kuasa dan memerintah negara Tanah Melayu ni.

Sebeno nye komunis Tanah Melayu ni pernah memerintah Tanah Melayu ni semasa pemerintahan Jepun kalah dan berundur, mereka memerintah cume untuk beberapa hari sahaja sebelum kedatangan semula pehak British. Setelah British tibe, komunis ni semua nye cabut lari berundur kedalam hutan untuk teruskan perjuangan komunis nye.

Ini Tok nak cerita sikit tentang kezaliman komunis semasa mereka memerintah tak sampai sebulan tu. Cerita ni berlaku semase peperangan antara komunis dan penduduk Sungai Manik, Teluk Intan.  Walaupun pade mane tu Tok baru dilahirkan, tapi bapa Tok terlibat dalam peperangan tu.

Pade mane tu komunis ni membunuh melayu ikut se suke hati nye aje. Punce nye mereka menuduh melayu ni jadi tali barut Jepun atau bersengkokol dengan Jepun. Mereka cari sebab dan pase kecek pun mereka akan bunuh melayu. Pase tak bayo hutang ais kerim 20 sen pun ade melayu yang kena bunuh.

Oleh kerana terlalu rame melayu di bunuh dengan se wenang2 nye, make orang2 melayu di Sungai Manik mule bangun menetang komunis ni.  Malang nye rame juge kaum cina yang tidak terlibat dengan komunis terbunuh, melayu pun ramai juge yang terbunuh. Peperangan ni merebak hingga ke daerah Kampung Gajah.

Hari ni anak cucu komunis ni berjaya 'menawan hati' PAS. Tujuan nye untuk menyambung perjuangan nye secara halus menerusi PAS. Mereka tahu PAS sahaja yang sanggup bersengkokol dengan perjuangan nye. Bukan kah Tuan Guru Nik Aziz dah kate dia sanggup bersengkokol dengan shaitan untuk menjayakan perjuangan PAS.

Sekarang dah kene tepat buku dengan ruas,  PAS dan komunis bersatu. Kalau melayu menyokong PAS bermakna melayu menyokong komunis. Tok renti kejap, nanti Tok sambung lagi cerita ni.

iklan

iklan

iklan

iklan