Blog Anda Pasti Tersenarai Ke dalam Blog List Tok Gajah

Rabu, Februari 15, 2012

Bloggers2 PR menyalak bukit


Agak dah lame juge Tok tak jenguk blog, bukan nye ape2 cuma Tok ada kerja di luar daerah. Lagi pun Tok yakin sangat tentang kehebatan bloggers yang sokong kerajaan. Mereka ni siang malam tak henti2 dan tak jemu2 membantu menyokong kerajaan BN.

Tok yakin kita tidak ada hadapi apa2 masalah untuk menang dalam PRU13 nanti. Tok lihat semua rakyat yang bijak sedar tentang kebaik kan dan kehebatan kerajaan BN yang memerintah negara. Rakyat yang bijak boleh menilai dan membandingkan pro dan kontra dalam pemerintahan negeri2 yang di kuasai oleh PR dan BN.

Pakatan Rakyat sudah hampir berkecai di buat oleh Dato Dr Hasan Ali. Segala pekung PAS, PKR dan DAP sedang mula di dedahkan oleh beliau. PR sudah tergamam dan terduduk. Boleh di katakan hampir semua penyokong2 'atas pagar' sudah hilang kepercayaan nya terhadap PR.

PAS sudah hilang perjuangan Islam nya, PKR hidup tanpa pendirian tetap, tidak pernah berterus terang menyokong perjuangan Islam PAS, sebalik nya PKR lebih suka menyokong Israel. DAP sudah sememang nya semua tahu bahawa parti itu anti Islam dan melayu.

PR tidak mampu lagi membohongi kaum melayu. Segala keburukan dan niat jahat mereka sudah nyata terserlah pada pandangan mata rakyat jelata. Sebutkan apa ada jasa2 PAS, PKR atau DAP terhadap agama, bangsa dan negara. Jasa2 PR hanya memecah belahkan kaum melayu/Islam sahaja. Melayu/Islam pasti kembali bersatu jika PR di hapuskan.

Kaum melayu/Islam tidak rugi apa2 jika PR di hapuskan, sebalik nya kedudukan melayu/Islam akan semakin bertambah mulia.

Khamis, Februari 09, 2012

Musuh dalam selimut UMNO ............



Terlalu banyak perkara yang akan menyebabkan UMNO tidak di sukai oleh kaum bukan melayu/islam terutamanya kaum cina. Kerajaan BN hampir tumbang pada PRU12 kerana UMNO menghunus dan menjulang keris pusaka nya.

Selepas PRU12, timbul pula PERKASA yang di anggotai oleh vetren2 UMNO. Pemimpin cina dari MCA dan Gerakan terusterang bersuara menentang PERKASA. Oleh kerana pembabitan Ex-PM dalam PERKASA maka kaum cina anggap UMNO itu PERKASA. Sebenarnya UMNO masih gagal menyakinkan kaum cina terhadap PERKASA.

Sekarang ujud pula satu lagi bahane yang akan mengancam UMNO, petualang ini tidak lain tidak bukan ialah Dato Hasan  yang telah di tendang keluar dari PAS. Dato Hasan sangat merbahaya kepada UMNO. Kita tidak boleh percaya dengan lakunan nya selepas di tendang oleh PAS.

JATI yang sedang di promosikan nya sebenarnya amat merbahaya kepada UMNO, ianya lebih merbahaya dari PERKASA. Jika UMNO merestui JATI maka UMNO akan sekali lagi mendapat tentangan dari kaum bukan melayu/islam. UMNO harus menjauhi JATI, haramkan JATI dari berkempen menggunakan pentas UMNO.

Jangan sampai terhantuk baru nak tengadah

Jumaat, Februari 03, 2012

Melayu hilang kuasa................

Tok haraf sangat program road-show yang di anjurkan oleh Dato Dr Hasan Ali dapat di teruskan sehingga tiba Pru 13. Kaum melayu harus di sedarkan tentang niat buruk PKR dan DAP terhadap PAS. Walau pun road-show ini baru bermula, sedikit sebanyak ianya telah menyedarkan orang melayu.

PKR dan DAP bukan nya rakan yang sesuai bagi PAS untuk berkongsi kuasa. Kaum melayu bernasib baik pada PRU 12 yang lepas kerana UMNO masih lagi berkuasa. Bayangkan jika sekiranya PR menang dan berkuasa, berapa orang MP dari PAS dan PKR yang berbangsa melayu  akan berada dalam parlimen.

Perkara buruk ini pernah berlaku di negeri Perak apa bila PR berkuasa, anggota EXCO nya terdiri dari 7 orang bukan melayu dan 4 orang melayu termasuk MB. Di P Pinang pula 9 bukan melayu dan 2 orang sahaja melayu nya. Di Selangor pula, walau pun ianya sama banyak 5 bukan melayu dan 5 melayu tetapi yang lebih bersuara ialah yang 5 orang bukan melayu.

Jika sekiranya perkara yang sama berlaku dalam perlimen maka hilang lah kuasa melayu. Bagi mengelak kan perkara buruk ini berlaku, kaum melayu harus menolak PAS dan PKR kedalam longkang.

Rabu, Februari 01, 2012

"Time-bomb" yang mampu letupkan Pakatan Rakyat.........

Kehebatan Dato Dr Hasan Ali berceramah tidak boleh di nafikan oleh mana2 pehak. Segala ucapan nya yang di sampaikan sangat berkesan. Kini Dato Dr Hasan sudah bebas, bebas untuk bersuara meluahkan apa yang terbuku dalam hatinya.

Pemecatan Dato ini sebenarnya adalah satu rahmat kurniaan Allah kepada kaum melayu/Islam. Sedikit sebanyak kita telah memahami tentang 'politik Pakatan Rakyat'. Sebenarnya Dato telah banyak memberi kesedaran kepada umat Islam tentang 'politik Pakatan Rakyat'.

Di sini Tok tidak mahu buat apa2 ulasan tentang 'politik Pakatan Rakyat'. Apa yang perlu kita cuma ikuti dan hayati ucapan2 dalam ceramah Dato semasa beliau buat 'road-show'. Sekarang pemimpin2 PR sudah mula terasa kain dan seluar nya mula terlondeh.

Walaupun kita tidak dengar berita tentang ahli2 PAS dan PKR keluar parti, tapi kita semua faham bahawa mereka sudah di sedarkan oleh Dato Dr Hasan dalam ceramah2 nya. Adalah tidak mustahil jika penyokong2 PAS dan PKR ini akan menyokong UMNO pada PRU 13 akan datang.

Tok sangat pasti jika di izinkan Allah pada PRU 13 ini Pakatan Rakyat akan berjaya di musnahkan oleh 'bomb jangka-masa' yang di pasang oleh PAS.