Facebook pejuang tokgajah46

Rabu, Ogos 01, 2012

Sokongan cina DAP terhadap PAS..........

Assalamualaikum, agak dah lame Tok tak update blog 'Tok Gajah46'. Buat mase ni Tok ade sikit lebih kerje di luar daerah. Kebetulan pule bertembung dengan bulan puase. Sekarang ni kerja2 Tok dah agak rede sikit. Jadi disini Tok cube ambil sesempatan untuk update blog Tok.



Di sebab kan bulan puase ni Tok cube kurang kan sikit berseloteh. Sebeno nye Tok dah banyak kali ingatkan anak cucu Tok tentang bahaye kaum penganut DAP ni. Boleh lah Tok katekan hampir semua penganut2 DAP berasal nye dari keturunan dari darah dagin komunis Tanah Melayu.

Datok nenek moyang mereka ni semua nye berasal dari komunis, make tidak heran lah merangai mereka ni semua nye macam perangai komunis. Nawaitu mereka ni tidak pernah putus2 untuk merampas kuasa dan memerintah negara Tanah Melayu ni.

Sebeno nye komunis Tanah Melayu ni pernah memerintah Tanah Melayu ni semasa pemerintahan Jepun kalah dan berundur, mereka memerintah cume untuk beberapa hari sahaja sebelum kedatangan semula pehak British. Setelah British tibe, komunis ni semua nye cabut lari berundur kedalam hutan untuk teruskan perjuangan komunis nye.

Ini Tok nak cerita sikit tentang kezaliman komunis semasa mereka memerintah tak sampai sebulan tu. Cerita ni berlaku semase peperangan antara komunis dan penduduk Sungai Manik, Teluk Intan.  Walaupun pade mane tu Tok baru dilahirkan, tapi bapa Tok terlibat dalam peperangan tu.

Pade mane tu komunis ni membunuh melayu ikut se suke hati nye aje. Punce nye mereka menuduh melayu ni jadi tali barut Jepun atau bersengkokol dengan Jepun. Mereka cari sebab dan pase kecek pun mereka akan bunuh melayu. Pase tak bayo hutang ais kerim 20 sen pun ade melayu yang kena bunuh.

Oleh kerana terlalu rame melayu di bunuh dengan se wenang2 nye, make orang2 melayu di Sungai Manik mule bangun menetang komunis ni.  Malang nye rame juge kaum cina yang tidak terlibat dengan komunis terbunuh, melayu pun ramai juge yang terbunuh. Peperangan ni merebak hingga ke daerah Kampung Gajah.

Hari ni anak cucu komunis ni berjaya 'menawan hati' PAS. Tujuan nye untuk menyambung perjuangan nye secara halus menerusi PAS. Mereka tahu PAS sahaja yang sanggup bersengkokol dengan perjuangan nye. Bukan kah Tuan Guru Nik Aziz dah kate dia sanggup bersengkokol dengan shaitan untuk menjayakan perjuangan PAS.

Sekarang dah kene tepat buku dengan ruas,  PAS dan komunis bersatu. Kalau melayu menyokong PAS bermakna melayu menyokong komunis. Tok renti kejap, nanti Tok sambung lagi cerita ni.