Facebook pejuang tokgajah46

Rabu, Januari 21, 2009

Majlis Menteri Besar/Ketua Menteri (MB/KM) -sandiwara lakonan Pakatan


Kerajaan negeri yang dikuasai Pakatan Rakyat (PR) hari ini menubuhkan Majlis Menteri Besar/Ketua Menteri (MB/KM) dan Majlis Exco untuk meningkatkan hubungan dan kerjasama sesama mereka.Mesyuarat Majlis MB/KM akan diadakan dua kali setahun manakala Majlis Exco tiga atau empat kali setahun.

"Pengistiharan Seri Mentaloon" itu dicapai dalam mesyuarat yang dihadiri Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat, Menteri Besar Perak, Datuk Seri Nizar Jamaluddin dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

kata PB

-SATU SANDIWARA LAKONAN PR UNTUK MENUNJUKKAN BAHAWA MEREKA INI SEPAKAT DAN HALA TUJU PEJUANGAN MEREKA SAMA . MEREKA SEBENARNYA CUBA BERSELINDUNG KELEMAHAN PENTADBIRAN DAN PERBEZAAN PENDAPAT ANTARA MEREKA SEPERTI KATA KJ "BAGAI RETAK MENANTI BELAH "

- KENAPA BARU AWAl TAHUN INI BARU HENDAK DIFIKIRKAN HENDAK BUAT MAJLIS MB /KM KONONNYA MAHU MENINGKATKAN HUBUNGAN KERJASAMA ANTARA MEREKA .. INI BERMAKNA MEREKA MENIPU RAKYAT SELAMA INI KONONNYA MEREKA INI BERSATU DAN SEGALA KEPUTUSAN DIBINCANG BERSAMA.

-JELAS PENUBUHAN MAJLIS INI DIBUAT INI SEPERTI TINDAKAN TERDESAK KERANA SEBELUM INI KITA BANYAK MENDENGAR BANTAHAN ,RUNGUTAN RAKYAT YANG MENENTANG TINDAKAN KERAJAAN NEGERI PAKATAN YANG MEMBUAT KEPUTUSAN MELAMPAU .